Gisteren kwam ik erachter dat je op de website van beleefdelente.nl weer een aantal vogelnesten live kunt gaan bekijken. In 2008 heb ik de broedkast in De Mortel gevolgd waar van de 3 jongen eentje overleed en de 2 andere, Hope en Faith gezond zijn uitgevlogen.

Het was voor alle kijkers een emotioneel broedseizoen omdat eerst de moeder werd verjaagd door S2, een indringster, waarna pa het voeden niet bij kon houden en uiteindelijk 1 slechtvalkje stierf. We waren allemaal bang dat de andere 2 het ook niet zouden redden, maar uiteindelijk begon S2 de kleintjes toch te voeren en ging het gelukkig steeds beter, al bleef het spannend of de kleintjes wel voldoende voedsel binnenkregen omdat de vangst elke keer wel erg magertjes was.

Ik ben erg benieuwd of er dit jaar een nestje gaat komen en zodra m’n laptop aangaat, gaat de live webcam ook bij mij op de achtergrond aan! Voorlopig is de nestkast in ieder geval nog leeg..