Het gaat ineens wel erg hard met mijn gewicht… kwam ik in de eerste helft van mijn zwangerschap amper aan in gewicht, de laatste paar weken geeft m’n weegschaal elke week minstens een kilo meer aan en gelukkig groeit m’n buik er ook goed bij dus ga ik ervan uit dat ons ukkie in een groeispurt zit 😀

De 4 weken die ik nu als overbrugging heb tussen 2 echo’s vind ik eigenlijk toch best wel lang en ben volgende week dan ook erg benieuwd of ons ukkie nog steeds zo netjes op schema ligt met groeien. Ik kijk al uit naar het horen van de hartslag en hopelijk krijgen we een mooie echofoto mee naar huis. Ik ga er in ieder geval zeker om vragen!

De laatste weken ben ik vooral druk bezig in huis met opruimen, nieuwe meubels een plekje geven, opnieuw inrichten en zorgen dat ik strakjes alles heb wat de baby nodig heeft om goed verzorgd te kunnen worden (naast onze moeder- en vaderliefde!). Noem het inderdaad nesteldrang en het komt dus heel goed uit dat ik het merendeel van de laatste weken daar ook voldoende energie voor heb… dìe hormonen doen heel erg goed hun werk, haha…

Met mijn gezondheid is het na mijn laatste ontslag uit het ziekenhuis ook stabiel gebleven. Ik gebruik nu dagelijks een zakje Movicolon en samen met het eten van kiwi’s heb ik geen buikklachten meer gehad. Volgende week heb ik wel een afspraak gepland staan bij de MDL-arts en we zijn er wel van overtuigd dat na mijn zwangerschap een darmonderzoek belangrijk is om te laten doen. In hoeverre de MDL-arts hiermee eens is weten we nog niet, maar we gaan het wel voorstellen om zo uit te kunnen sluiten dat er geen eventuele darmziekte in het spel is.

Met alle ups en downs genieten we hier ondertussen dus lekker door van ons kindje in aantocht èn ook van m’n buik die steeds groter aan het groeien is!